Overige recepten

Recepten

uit andere blaadjes of boeken





 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Quinoasalade met geraspte biet, feta, munt & peterselie

Uit de Viva van deze week, een erg lekker en supergezond (lunch)recept (en ook nog eens erg makkelijk). Quinoa is geen graan maar een plantje en zit vol eiwitten en andere voedingsstoffen :)


Ingredienten voor 4 personen:
300 g quinoa (sinds kort ook bij de AH)
2 rauwe bieten (of meer als ze erg klein zijn)
1 bosje munt
1 bosje peterselie
citroensap/rasp
150 g pittige feta/andere geitenkaas

Kook de quinoa in ca 6 minuten gaar, giet eventueel af en laat uitlekken (en beetje afkoelen). Rasp de bietjes met een fijne rasp, verkruimel de feta of geitenkaas. Pluk de blaadjes van de munt en peterselie en snij zeer fijn. Meng alles door elkaar (hou nog wat feta en kruiden achter voor de garnering). Breng op smaak met citroensap/rasp, peper, zout en olfijolie. Serveer met de rest van de kruiden en feta.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erwtensoep met een Indiase twist

Van NRC Next > koken (erwtensoepwedstrijd, recept iets aangepast).
Het is echt erwtensoepweer, en van deze krijg je het extra warm! Hij is niet echt herkenbaar meer als erwtensoep door de kurkuma en tomaten, en voor iets meer erwtensoepsmaak halveer je alle specerijen.


           
200 g hele groene erwten
1 bouillonblokje (groente of vlees)
4 theelepels kurkuma
4 theelepels komijnpoeder
4 theelepels garam massala
4 theelepels paprikapoeder
2-4 uien, gesnipperd
4 tomaten, fijngehakt
2 eetlepels arachideolie

Garnering:
verse koriander, fijngehakt
yoghurt

Zet de spliterwten op met een liter water. Kook de erwten in ongeveer 30 minuten zachtjes gaar. Doe alle specerijen in een kommetje en roer goed door. Voeg halverwege van dit mengsel de helft toe. Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de uien 3 minuten op hoog vuur. Voeg de rest van de specerijen toe, plus zout naar smaak. Voeg onmiddellijk daarna de tomaten toe. Voeg dit mengsel toe aan de erwten, voeg het bouillonblokje en eventueel meer water toe en pureer met een staafmixer. Garneer met koriander en een scheutje yoghurt. (in het originele recept worden er gefrituurde aardappelhapjes bij geserveerd, maar ik vind erwtensoep zo al machtig genoeg, zie http://www.nrcnext.nl/koken/2008/12/05/wie-maakt-de-beste-snert/#more-633)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Geen opmerkingen:

Een reactie posten